NYHED
Få jeres egen sauna
Med jeres egen sauna får I den ultimative wellness oplevelse - i sommerhuset eller i baghaven.
Komplet sauna
Selvom saunaen ikke fylder mere end 4,9 m2 er der alligevel god plads til 6 personer på lækre bænke i to niveauer. Og hos os kan du vælge en komplet sauna med det hele:
Færdigmalet udvendig i sort (+ enkelte dele i rødbrun mahogni-farve)
Saunapaneler i lækker finsk gran på vægge og loft
Trægulv i fyrtræ
Bænke i asp
9 kW Narvi NC Electric saunaovn med kontrolpanel
Vinduer og dør med hærdet glas
2 saunalamper med flot lampeskærm i træ
Indbygget ventilationsspjæld og udluftningsventil i træ
Både vores BASIC og KOMPLET udgaver er forberedt for isolering af både gulv, vægge og loft, og desuden medfølger også alufolie til montering bag vægge og loft, som er med til at holde på varmen og sikre, at dampen fra saunaen ikke trænger ud i isoleringen.
Hvordan vil du have din sauna?
BASIC
4,9 m2 sauna med ensidig taghældning
1 dør med hærdet 3-lags termoglas
Saunapaneler i finsk gran på vægge og loft
Trægulv i fyrtræ
2 bænke i asp i forskellige niveauer
49.900,00 kr.
KOMPLET
Alt fra BASIS
+ 9 kW Narvi saunaovn med kontrolpanel
+ 2 saunalamper med flot lampeskærm i træ
+ Indbygget ventilationsspjæld i træ
+ Indbygget udluftningsventil i træ / metal
59.900,00 kr.
MONTERET
Alt fra KOMPLET
+ Etablering af fundament
+ Isoleringsmateriale til gulv, vægge og loft
+ Opsætning af sauna på fundament
+ Montering af bænke, ovn, lamper m.v.
99.900,00 kr.
Alle priser er opgivet i DKK og inklusiv moms, men eksklusiv fragt (DKK 2.280,00). Du kan spare fragten ved at afhente selv i Hjørring.
BASIC og KOMPLET leveres uden isoleringsmaterialer, som man selv skal købe i sit lokale byggemarked. Man skal bruge 5 m2 95 mm isolering til gulvet, og samlet 23 m2 70 mm isolering til vægge og loft.
Saunaovnen skal tilsluttes særskilt sikringsgruppe (400V / 3 x 16 A). Hvis du vælger MONTERET trækkes kabel fra saunaovnen ud til samleboks - du skal selv sørge for at hyre elektriker til at trække kabel fra el-tavlen og frem til samleboksen. Der skal ligeledes trækkes normalt 220V kabel til belysningen i saunaen.
TILVALGSMULIGHEDER
Vindue med hærdet 3-lags termoglas: 2.490,00 kr. per styk (maksimalt 2 vinduer i alt)
Saunaen flytter ud
Hvis I allerede har en sauna i jeres sommerhus, så er den ofte inde i selve huset - typisk i forbindelse med badeværelset.
Trenden er dog at saunaen også flytter udenfor sammen med udebruseren og spabadet. Det giver en helt anden oplevelse at sidde tæt på naturen i den varme sauna - særligt i de kolde måneder. Hvis I er friske, så har I også et kar med koldt vand ved siden af saunaen. Vekselvirkningen mellem varmen i saunaen og det kolde gys er helt fantastisk.
Mere plads i sommerhuset
Ud over en federe oplevelse ved at flytte saunaen udenfor, så frigiver det også plads inde i sommerhuset til andre formål: Måske får I plads til et lille bryggers, et større badeværelse eller måske et ekstra værelse. Mulighederne er mange.
Hvis I ikke allerede har en sauna i sommerhuset, så er vores udendørs sauna en nem og hurtig måde at gøre oplevelsen af jeres sommerhus endnu bedre. Både i forhold til jeres eget brug af sommerhuset, men også i forhold til udlejning, hvor gæsterne sætter stor pris på muligheden for at bruge en lækker sauna under deres ophold.
Værd at vide om vores udesauna
Vi har samlet svar på de spørgsmål, som vi oftest får i forbindelse med vores udesaunaer.
-
Vores saunaer kan isoleres med 95 mm isolering under gulvet og 70 mm isolering af både vægge og loft. Hertil er både vægge og loft beklædt med alufolie bag træpanelerne - dels for at beskytte isoleringen mod fugt fra dampen og dels for at holde ekstra godt på varmen.
-
Saunaovnen er en 9 kW ovn, som passer til et saunarum på 9 - 15 m3. Selve saunarummet er godt 8 m3, men man skal også kompensere ekstra for glasfladerne i dør og vinduer.
Reglen er, at man skal regne med 1,5 m3 ekstra saunarum for hver m2 glasflade. Med ca. 2,7 m2 glas i saunaen med 2 vinduer og 1 dør skal vi altså lægge ca. 4 m3 til saunarummets størrelse for at beregne den rigtig ovn. Det vil sige 8 + 4 = 12 m3, som en 9 kW ovn sagtens kan dække. -
En 9 kW saunaovn kræver, at man får tilføjet en ekstra sikringsgruppe på el-tavlen til kraft (3 × 16 A sikringer).
Selve kablet fra el-tavlen til saunaen skal være 5 x 2,5 mm2. Vi anbefaler at samle kablet fra el-tavlen og det særlige kabel fra saunaovnen i en udendørs samleboks.
Hertil kommer et normal 220V kabel til belysningen i saunaen.
-
En saunaovn på 9 kW bruger mest energi på selve opvarmningen, som tager omkring 30 minutter, hvis man ønsker en temperatur på 80-90 grader.
Herefter bruger saunaovnen kun strøm på at vedligeholde temperaturen, hvis den falder under 3 grader i forhold til den fastsatte temperatur. Og her spiller både isoleringen og saunaens opbygning ind. Typisk bruger saunaovnen omkring 25% af det maksimale strømforbrug på at holde saunanen varm.
Med en strømpris på kr. 2,50 per kWh og en opvarmningstid på 30 minutter, så vil det koste kr. 11,25 at varmen saunaen op og kr. 5,60 at holde saunaen kørende per efterfølgende time.
Beregningen afhænger af den eksakte strømpris, temperaturen udenfor og hvor tit man åbner døren (og slipper noget af varmen ud).
-
Af sikkerhedsmæssige årsager bør saunaovnen ikke fjernstyres via en app eller tilsvarende. Der kan være glemt et håndklæde eller en hynde i saunaen, som måske ligger hen over stenene i saunaovnen.
Vi har valgt en saunaovn med et brugervenligt betjeningspanel, som sidder i selve saunaen. Her kan du nemt tænde saunaen og indstille den ønskede temperatur, men også indstille en forskudt opstart og beslutte, hvornår saunaovnen automatisk skal slukke igen efter opstart. Den sidste indstilling betyder, at man ikke kommer til at glemme en tændt saunaovn.
-
Nej, man behøver ikke at have et termometer og et hygrometer i saunaen, men det kan alligevel være rart af flere årsager.
For det første måler sensoren til saunaovnen selve ovnens temperatur, men da det også tager tid før temperaturen rammer hele saunaen, så kan det give god mening at have en særskilt temperaturmåling i selve saunarummet. Ofte vil den være noget lavere end selve saunaens temperatur.
For det andet måler hygrometret luftfugtigheden i saunaen, som også har betydning for oplevelsen i saunaen: Nogen elsker den tørre luft, mens andre nyder at hælde vand med dufte over saunaen, som skaber en højere luftfugtighed.
Skal du vi tage en saunasnak?
Hvis du vil vide mere om vores saunaer eller har konkrete spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte os.
Du kan hive fat i Claus direkte på telefon 9625 3022 eller skrive til claus@flexanex.dk.